اخبار

لیر ایران

 

کیمیا حسابی، نیلوفر سهی، و صبا یوسفی، موسسان گروه لیرایران هستند

که با هدف برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات بین موزیسین‌ها و نوازندگان در سراسر

دنیا، با برگزاری کلاس های آموزشی،اجرای موسیقی، و تولید محتوا فعالیت می‌کنند.

از فعالیت های اخیر این گروه می توان به برگزاری مسترکلاس و کارگاه پرسش و

پاسخ با پروفسور کترین مرداک، استاد ویولا در دانشگاه مریلند اشاره کرد.

این گروه در چندماه اخیر چندین گفت و گو و مصاحبه با نوازندگان و اساتید

مطرح سازهای زهی در آمریکا و اروپا تهیه کرده، که به صورت رایگان در شبکه های

اجتماعی در اختیار نوازندگان و مدرسین موسیقی قرار دارند. این گفت و گو ها

موضوعات مختلفی از جمله: آموزش موسیقی، رپرتوار ساز های زهی، نوازندگی

و دانش سبک باروک در سازهای زهی و… را دربرمی گیرند.

لیرایران در همکاری با مجله ی موسیقی معاصر پادکست دیسیپلین را تولید کرده

که از دهم تیر ماه در وبسایت مجله موسیقی معاصر واینستاگرام لیرایران قابل دسترس می باشد.

نیلوفر هادی سهی

عکاس: کاوه کرمی

 

فراگیری موسیقی را از ۸ سالگی آغاز کرد و در سن ۱۲ سالگی وارد هنرستان موسیقی دختران شد. نوازندگی ویولا را با عمادرضا نکویی شروع کرد و با استادانی چون پویا خوش آهنگ و ابراهیم لطفی ادامه داد. سال ۱۳۹۰، در مقطع کارشناسی رشته نوازندگی دانشگاه تهران پذیرفته شد و نزد دکتر ستاره بهشتی و ایمان فخر به ادامه‌ی تحصیل پرداخت. بهمن ماه ۱۳۹۴با کسب رتبه اول، فارغ­التحصیل شد و با استفاده از سهمیه­‌ی استعداد­های درخشان و بنیاد نخبگان توانست با مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه نام برده فارغ­التحصیل شود. سپس او به آمریکا رفت و در دانشگاه مینه‌سوتا زیر نظر استاد کوری کانکل با دریافت بورسیه‌ی اول دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد به ادامه تحصیل پرداخت. وی در حال حاضر، دانشجوی مقطع دکتری نوازندگی ویولا است.

از اساتید وی در زمان تحصیل می­توان به دکتر آذین موحد، دکتر گابریلا کوری، لیدیا آرتیمیو، دیوید گریسون، دکتر امین هنرمند، پیام گرایلی، دکتر هومان اسعدی اشاره کرد. همچنین در مستر کلاس­های  سابینا تاچر، شیلا براون، ایزابل ویانواِوا، طاها عابدیان، ولفگانگ پانهوفر، بورگهارد تولکه و دالیبورکاروای شرکت کرده است.

از جمله فعالیت های وی می­توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  • مایستر ارکستر‌ سمفونیک سینت کلاود، ارکستر دانشگاه مینه‌سوتا، ارکستر می‌سی‌سی‌پی‌ ولی و بوفالو از سال ۲۰۱۹ تا کنون.
  • اجرای اثر Delight and Dances به عنوان ویولا سولو با ارکستر دانشگاه مینه‌سوتا در سال ۲۰۲۱.
  • یکی از موسسان گروه لیرایران.
  • همکاری در اجرای مشترک ارکستر مینه‌سوتا و دانشگاه مینه سوتا به رهبری اوزمو وانسکا در سال ۲۰۱۹.
  • همکاری با ارکستر‌های سمفونیک تهران، ملی ایران، فیلارمونیک تهران، نیلپر، کامه راتا وغیره از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷.
  • همکاری در پروژه سی، ایران من و هنرمندانی همچون همایون شجریان و برادران پورناظری.
  • نوازنده ویولا آنسامبل شهرزاد از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۳۹۷.
  • همکاری با آنسامبل‌های مختلف ایرانی و بین‌المللی از جمله آنسامبل اینترنوا، آنسامبل‌های دانشگاه تهران و دانشگاه مینه‌سوتا.
  • شرکت در کنسرت‌ها و ضبط‌های استودیویی آهنگسازان و خوانندگانی همچون ثمین باغچه‌بان، کاوه باغچه‌بان امین هنرمند، هوشیار خیام، پیمان یزدانیان، محمد معتمدی، علیرضا قربانی و غیره.
  • همکاری و نوازندگی در ضبط مجموعه شکوه‌های بی‌کلام اثر امین هنرمند و سوی دیگر اثر هوشیار خیام.
  • سابقه تدریس در آموزشگاه‌های خصوصی و مدارس از جمله منظومه خرد و آموزشگاه اردیبهشت به مدیریت پیام گرایلی از سال ۹۲ تا ۹۷ (متد سوزوکی).
  • کسب رتبه­ی نخست جشنواره جوان و اجرای سولو در اختتامیه جشنواره جوان در سال ۱۳۹۵.
  • اجرای رسیتال ویولا در جشنواره بین­المللی موسیقی فجر در سال ۱۳۹۳ در بخش استعداد­های درخشان.
  • شرکت در جشنواره بین­المللی موسیقی فجر در سال ۱۳۹۵ در بخش بین­الملل.
  • اجرا در فستیوال های جهانی موسیقی از جمله سی و سومین فستیوال بین المللی موسیقی بهار شانگهای(چین) در سال ۱۳۹۵، بیستمین فستیوال موسیقی راونا(ایتالیا) به رهبری ریکاردو موتی در سال ۱۳۹۶، فستیوال زنان شرق سوئد (FeminEast) در سال ۱۳۹۷.
  • کسب رتبه­ی نخست جشنواره بین­المللی موسیقی فجر سال ۱۳۸۹ در رشته آواز جمعی به سرپرستی شهلا میلانی.
  • همکاری با رهبران ارکستر ایرانی و خارجی از جمله ریکاردو موتی، علی رهبری، الکساندر رودین، شهرداد روحانی، نصیر حیدریان، فرهاد فخرالدینی، سهراب کاشف، مارک استیونسن، کریستین شولتز و غیره.

 

دکتر کیمیا حسابی

عکاس : Emory Hensley

 

نوازنده و آموزگار ویولا در واشنگتن دی سی و موسس آنسامبل یسنا است که در شرق آمریکا رپرتواری الهام گرفته از موسیقی فولک و معاصر ایران و خاور میانه را اجرا می کند. دکتر حسابی فارغ التحصیل دانشگاه مریلند در مقطع دکترای نوازندگی ویول است و در قالب رساله ی دکترای خود آثار متعددی از آهنگسازان معاصر ایرانی را ضبط و اجرا کرده است. این رساله با عنوان Viola from Iran: Continuing and Expanding the Trajectory of a Rich Cultural,” History “منتشر شده است. علاوه بر این رساله، مقاله ای از حسابی با عنوان رپرتوار ویولا از دیاسپورای ایرانی اخیرا به عنوان مقاله ی ویژه در مجله ی انجمن ویولا آمریکا به چاپ رسیده است. دکتر حسابی هم اکنون به عنوان مدرس ویولا درموسسات مختلف در آمریکا مشغول به کار است و به عنوان آموزگار مهمان در دانشگاه University American در واشنگتن دی سی ورکشاپ ها و کلاس هایی با محور موسیقی معاصر ایران تدریس کرده است. وی همچنین به عنوان استاد مهمان در دانشگاه Towson در ایالت مریلند آمریکا به تدریس پرداخته است. از جمله فعالیت های وی عضویت در تیم انجمن موسیقی معاصر واشنگتن دی سی است که با برگزاری کنسرت و پروژه های تحقیقاتی با هدف گسترش موسیقی معاصر در این منطقه فعالیت می کند. حسابی در چند سال اخیر موفق به دریافت جوایزی چون Dean’s Fellowship for Academic Excellence و تنسی دانشگاه از Thomas Fellowship دانشگاه مریلند شده است. از فعالیت های اخیر وی میتوان به اجرای لکچر رسیتال در فستیوال انجمن ویولای آمریکا در خرداد ماه ۱۴۰۰ اشاره کرد. حسابی همچنین مفتخر به فعالیت به عنوان یکی از موسسان گروه لیرایرن است که با هدف پیشرفت آموزش و دانش در ضمینه ی سازهای زهی فعالیت می کند.

صبا یوسفی

عکاس: Aiden Sa

 

نوازنده و پداگوژ ویولن در تورونتو کانادا است. صبا یوسفی فارغ التحصیل دانشگاه تورونتو در رشته سولو ویولن در مقاطع فوق لیسانس است، او همیچنین مدرک لیسانس خود را در رشته سولو ویولن و فلسفه از دانشگاه تورونتو دریافت کرده است.
صبا یوسفی یادگیری ویولن را از سن هفت سالگی در تهران شروع کرد. صبا یوسفی برنده چندین مسابقه موسیقی کلاسیک در تهران شد. از جمله: اولین جشنواره خانه موسیقی، نفر اول در اجرای سولو ویولن و دوم در اجرای موسیقی مجلسی. صبا یوسفی عضو دانشکده پداگوژی دانشگاه تورونتو است، و در سالهای گذشته تحقیقات زیادی در مورد سلامت جسمی و روحی نوازندگان داشته است. صبا یوسفی مفتخر به فعالیت به عنوان یکی از موسسان گروه لیرایران است که با هدف پیشرفت پیشرفت آموزش و دانش در ضمینه ی سازهای زهی فعالیت می کند. صبا یوسفی از دریافت کنندگان بورسیه تحصیلی از دانشگاه تورونتو بوده است. صبا یوسفی مفتخر به همکاری با گروه مستر کلاس ایران بوده است و کلاس های متعددی برای آهنگسازان در ایران برگزار کرده است. همچنین افتخار اجرای آثار متعددی از آهنگسازان ایرانی داشته است. صبا یوسفی همچنین عضو ارکستر آنتاریو در کانادا است و اجراهای سولو و موسیقی مجلسی متفاوتی در کانادا، خاورمیانه، و چین داشته است.

 

administrator
مدیر مجله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *